Правильний догляд за пластиковими вікнами

Чи знаєте ви, яким має бути правильний догляд за пластиковими вікнами?

Слідуючи нашим рекомендаціям, ви зможете підтримувати свої вікна у найкращому вигляді, як зовні, так і якісно.

Неодноразово доведено, що експлуатаційні характеристики конструкцій, а точніше функціональність і зовнішній вигляд, безпосередньо залежать від того, правильно ви їх доглядаєте чи ні.

Догляд за алюмінієвим та ПВХ профілем

Для ефективного очищення ПВХ профілю можна використовувати звичайний мильний розчин, в якому немає абразивних речовин, здатних подряпати ідеально гладку поверхню вікна. Наносити миючий склад на поверхню віконної рами рекомендується за допомогою чистої м'якої ганчірочки.

Далі необхідно почекати, поки миючий засіб не висохне природним шляхом, і тільки після цього раму слід протерти за допомогою вологої серветки.

Для очищення профілів ПВХ у жодному разі не використовуйте ацетон, спирт та інші органічні розчинники, оскільки вплив кислот може бути руйнівним для них. Те саме стосується і ламінованих поверхонь профілів.

Догляд віконної фурнітури

Всі елементи фурнітури для вікон слід добре захищати від забруднень. Як мінімум один раз на шість місяців змащуйте всі рухомі деталі фурнітури. Для цього підійде олія, технічний вазелін або спеціальний засіб, призначений для догляду за віконною фурнітурою.

Догляд гумових ущільнювачів на вікні

У процесі експлуатації вікон ущільнювачі також можуть старіти та зношуватися. Щоб вони могли якомога довше зберігати свої експлуатаційні характеристики (передусім властивість відштовхувати вологу), фахівці радять не менше двох разів на рік очищати їх від різних забруднень, використовуючи вологі серветки, а також обробляти їх спеціально призначеними для цього засобами. При обробці бажано використовувати серветки з високими властивостями, що вбирають.

Догляд за дренажними отворами

Всі без винятку пластикові вікна оснащені спеціальними дренажними отворами, через які відбувається виведення вологи назовні. Ці отвори розташовані із зовнішнього боку, в самому низу рами – вони легко виявляються при відкритті стулок. Регулярно оглядайте їх стан і своєчасно очищайте від забруднень.

Як не допустити появи конденсату

Щоб не виникало такої проблеми, як конденсат, насамперед потрібно забезпечити необхідний температурний режим у приміщенні - не менше +20 °C. Вологість повітря може коливатися не більше 45-60%. Щоб на шибках з внутрішньої сторони ніколи не збирався конденсат, дуже важливо стежити за тим, щоб потік теплого повітря, що випромінюється від батарей, не був перекритим.

Дивіться також

Конденсат на вікнах - як бути

Конденсат на вікнах - що робити, як з ним боротися, яких негайних заходів вживати і як запобігти його повторній появі. Про це ми з вами і поговоримо у цій статті

Вентиляція на пластикові вікна

Кожен досвідчений фахівець та звичайний громадянин ні на секунду не сумніваються у твердженні, що припливна вентиляція на пластикові вікна є запорукою нашого здоров'я та комфорту.

Як обрати профіль для пластикових вікон

Від якості обраного ПВХ-профілю залежить рівень надійності всієї конструкції. Переймаючись питанням "як вибрати профіль для пластикових вікон", обов'язково беріть до уваги 5 головних чинників.

Як обрати пластикові вікна

В даному огляді ми з вами дізнаємося, як обрати пластикові вікна, які будуть відповідати всім основним вимогам і характеристикам, зможуть радувати око і зігрівати в холодні зимові вечори.

Компанія "БІФОРІУМ" - Проектування та монтаж алюмінієвих систем від компанії Reynaers у м. Харкові.