Як обрати профіль для пластикових вікон

Від якості обраного нами ПВХ-профілю повною мірою залежить рівень надійності всієї конструкції. Тому, задаючись питанням "як вибрати профіль для пластикових вікон", обов'язково беріть до уваги 5 головних факторів, які ми розглянемо нижче.

1. Кількість повітряних камер. Чим вищим буде цей показник, тим краще вікно зберігатиме тепло. Фахівці рекомендують для житлових приміщень віддавати перевагу п'ятикамерним вікнам, а для балконів можна використовувати трикамерні конструкції.

2. Опір теплопередачі. Відповідно до будівельних норм України, рівень опору теплопередачі вікон у будинках, що знаходяться у другій температурній зоні (Запорізька, Закарпатська, Миколаївська та Херсонська області), повинен дорівнювати не менше ніж 0,6 м2хоСВт. Для першої температурної зони (це відноситься до решти країни) цей показник повинен зрости до 0,75 м2хоСВт.

3. Товщина сталевого профілю. Армування перетворює просто пластиковий профіль металопластиковий і додатково формує певну жорсткість конструкції. Товщина металевої вставки повинна становити не менше 1,5 мм.

4. Ширина зовнішніх стін профілю. Цей показник повинен дорівнювати не менше 3 мм, щоб гарантувати забезпечення оптимальної зламостійкості та теплоізоляції.

5. Контури ущільнення. Досконало, якщо їх кількість становитиме 2 або 3 контури. Ущільнювальні гумки повинні бути м'якими, пружними, еластичними і зберігати всі ці властивості протягом як мінімум десяти років.

Встановлення пластикових вікон у багатоквартирних будинках: який профіль вибрати

Якогось особливого профілю, призначеного під кожен окремий тип багатоквартирної будівлі, немає. Але є деякі нюанси, які є допоміжними при підборі конструкції металопластикових вікон для "панельки", "хрущовки" або новобудови.

Який профіль пластикових вікон вибрати для "хрущовки"?

Характерними рисами такого будинку можна назвати тонкі нерівні стіни, вузькі укоси та підвіконня різної глибини. Такій квартирі найбільше підійде профіль з 4-5 повітряними камерами. Якщо в кімнаті є засклений балкон, для нього найкраще вибрати трикамерну профільну систему.

Який профіль вікон є оптимальним для панельного будинку?

Найбільша проблема панельних будівель - низька теплоізоляція як наслідок тонких стін та сильно зрушених у бік вулиці вікон. Для того, щоб максимально збільшити теплоізоляцію в такій квартирі, віддавайте перевагу широкій профільній системі (не менше 70 мм). Наприклад, такий, як п'ятикамерний профіль Salamander Streamline, що володіє монтажною шириною в 76 мм. -->

Який віконний профіль підійде для новобудови?

Останньою новомодною тенденцією у будівництві багатоквартирних будинків є створення великих панорамних вікон. Плануючи скління від підлоги до стелі, дуже важливо спочатку вирішити проблему максимального збереження тепла в кімнаті.

Саме тому краще вибирати профілі з рівнем опору теплопередачі вище середнього. А для досягнення максимального результату рекомендується доповнити конструкцію енергозберігаючим склопакетом.

Пластикові вікна Reynaers: який профіль вибрати для приватного будинку або котеджу

На сьогоднішній день, кожен із нас погодиться, що обігрів заміського будинку - задоволення не з дешевих. Головне, чим потрібно керуватися при виборі віконного профілю для котеджу – це високі показники енергозбереження та шумоізоляції.

Плануючи скління приватного будинку, правильним рішенням буде купити більш дорогу профільну систему, тому що ви скоро повернете її собівартість завдяки скороченню витрат на опалення. при цьому - шестикамерні вікна.

Зробивши правильний вибір профілю для пластикових вікон, ви не тільки зробите своє житло ще комфортнішим, а й значно зменшите витрати на опалення.

Дивіться також

Конденсат на вікнах - як бути

Конденсат на вікнах - що робити, як з ним боротися, яких негайних заходів вживати і як запобігти його повторній появі. Про це ми з вами і поговоримо у цій статті

Вентиляція на пластикові вікна

Кожен досвідчений фахівець та звичайний громадянин ні на секунду не сумніваються у твердженні, що припливна вентиляція на пластикові вікна є запорукою нашого здоров'я та комфорту.

Правильний догляд за пластиковими вікнами

Неодноразово доведено, що експлуатаційні характеристики конструкцій, а точніше функціональність і зовнішній вигляд, безпосередньо залежать від того, правильно ви за ними доглядаєте чи ні.

Як обрати пластикові вікна

В даному огляді ми з вами дізнаємося, як обрати пластикові вікна, які будуть відповідати всім основним вимогам і характеристикам, зможуть радувати око і зігрівати в холодні зимові вечори.

Компанія "БІФОРІУМ" - Проектування та монтаж алюмінієвих систем від компанії Reynaers у м. Харкові.